“De kinderen van groep 5/6/7/8 waren erg enthousiast over Proef de Schooldag van de duurzaamheid. Ze konden allemaal op hun eigen manier aan de slag met de Junior Global Goals, met hoofd, hart én handen. Dat is vooral fijn in gecombineerde klassen met een groot leeftijdsverschil. We merken dat het aanbod van de Proef de Schooldag de kinderen meer raakt dan met de basisvakken.

We zijn geïnspireerd geraakt om ons verder in het onderwerp te verdiepen en doen nu ook mee aan het mooie project Drinkable Rivers. De kinderen verheugen zich nu al op schoon water uit de sloot rondom school!”

Proef de Schooldag van de duurzaamheid 2021

“De T-shirt workshop van Schooldag van de duurzaamheid hebben wij uitgevoerd op een papieren template. De kinderen vonden het erg leuk om hun eigen Global Goal te verzinnen. De resultaten mogen er zijn; ze hangen voor in de klas. T- shirts met bijvoorbeeld: “Ik ben het beu; meer liefde voor elkaar en het milieu!” Dat kinderen zo enthousiast hiermee aan de slag zijn gegaan, daar word ik als docent heel blij van!”

Dag van de Duurzaamheid 2020

“Het was dit jaar de tweede keer dat we deelnamen aan Schooldag van de duurzaamheid. De kinderen worden goed aan het denken gezet en kunnen hun eigen ideeën kwijt. Het is erg leuk om de kinderen zo bezig te zien. Ze halen er echt wat uit. Volgend jaar zijn wij weer van de partij. “

Dag van de Duurzaamheid 2020

“Wij hebben ons voor de doe-activiteit opgegeven, omdat het heel erg aansluit bij het onderwerp Duurzaamheid. Fijn dat we ook het boek “De Wereld van Kleding” met verhalen hebben ontvangen waar we uit konden voorlezen als intro van de les. Daarna bekeken we de video’s. Hierna volgde er een interactief gesprek met de kinderen en als afsluiting mochten ze op hun eigen T-shirt/ template T-shirt een icoon en slogan tekenen/schrijven. Dit stukje maakte de kinderen heel erg enthousiast, omdat ze iets voor hen zelf mochten maken.

Wij vonden het als school super leuk dat we hieraan deel mochten nemen! De kinderen werden zich hierdoor heel erg bewust van de wereld om hen heen en hoe zij allemaal een bijdrage kunnen leveren aan een betere toekomst… Voorbereiding is nauwelijks nodig, alles is kant en klaar (handleidingen , bijlagen, video’s). Het is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt!”

Dag van de Duurzaamheid 2020

“Duurzaamheid is een heel breed begrip, maar dit kan je kinderen al op hele jonge leeftijd uitleggen. Op onze BSO doen wij dit op een speelse manier. We zijn dan ook erg enthousiast over het programma van Schooldag van de duurzaamheid. Het sluit goed aan en je kan er ook eenvoudig een eigen draai aan geven.”

Dag van de Duurzaamheid 2020

“Wij geven op onze school veel aandacht aan duurzaamheid. Door jullie lessenserie is dit weer opgefrist op een voor ons nieuwe manier. Kinderen zijn enthousiast en geven dit door aan hun ouders. Van hen ook enthousiaste reactie ontvangen.”

Dag van de Duurzaamheid 2019

“Wij hadden gekozen voor het doe-programma van Schooldag van de duurzaamheid in combinatie met een gastles. Dit heeft echt een toevoeging gehad aan het bewustzijn bij kinderen over duurzaamheid. Als school gaan we de mooist haalbare kinderwens selecteren en samen met het kind realiseren.”

Dag van de Duurzaamheid 2019

“De verbinding tussen de Voorleesactie en het doe-programma van Schooldag van de duurzaamheid vond ik een sterke combinatie. Door de diversiteit aan informatie kregen de kinderen steeds weer een nieuwe kijk op ‘duurzaamheid’. Zo ontstonden er goede gesprekken over dit onderwerp.”

Dag van de Duurzaamheid 2019

“De kinderen waren over alles enthousiast. Ook het Welles-Nietes memory liet zien dat ze er veel over te weten waren gekomen naast wat ze al wisten. Door het te ervaren, worden ze veel bewuster en zien ze ook hoe je tot daadkracht en initiatieven kunt komen. Zo willen we dit jaar ook meedoen met de Recycle Sint. De kaarten hebben we opgehangen in de hal zodat iedereen elkaars kaarten kon lezen. Ik hoop dat het komend schooljaar weer komt. De video’s vonden de kinderen geweldig! Ik ook trouwens!”

Dag van de Duurzaamheid 2019