Scholen

Op deze pagina vind je een overzicht van de deelnemende scholen.
“Wij geven op onze school veel aandacht aan duurzaamheid. Door jullie lessenserie is dit weer opgefrist op een voor ons nieuwe manier. Kinderen zijn enthousiast en weer geïnspireerd en geven dit door aan hun ouders. Van hen ook enthousiaste reacties ontvangen.”

Marja Moerenhout

Directeur Obs De Klepper in Zoelmond

“Wij hadden gekozen voor het doe-programma van Schooldag van de duurzaamheid in combinatie met een gastles. Dit heeft echt een toevoeging gehad aan het bewustzijn bij kinderen over duurzaamheid. Als school gaan we de mooist haalbare Kinderwens selecteren en deze samen met het kind realiseren.”

Robin van Sterkenburg

Leerkracht groep 8 De Vijfhoeven in Vlijmen

“De verbinding tussen de Voorleesactie en het doe-programma van Schooldag van de duurzaamheid vond ik een sterke combinatie. Door de diversiteit aan informatie kregen de kinderen steeds weer een nieuwe kijk op ‘duurzaamheid’. Zo ontstonden er goede gesprekken over dit onderwerp.”

Ans Repko-van Zeggeren

Coördinator Techniekklas De Wielewaal in Schagen

“De kinderen waren over alles enthousiast. Ook het kwartetten liet zien dat ze er veel over te weten waren gekomen naast wat ze al wisten. Door het te ervaren, worden ze veel bewuster en zien ze ook hoe je tot daadkracht en initiatieven kunt komen. Zo willen we dit jaar ook meedoen met de Recycle Sint. De kaarten voor Mijn Wereldwens hebben we opgehangen in de hal zodat iedereen elkaars kaarten kon lezen. Ik hoop dat het komend schooljaar weer komt. De video’s vonden de kinderen geweldig! Ik ook trouwens!”

Tina Henselijn

Leerkracht gr. 5/6 hoogbegaafdenafd. obs Blaricum in Blaricum
“De Groen van Prinsterer school en De Grondtoon in Bunschoten vierden op 26 en 28 oktober 2021 de opening van hun nieuwe schoolgebouw met een Schooldag van de duurzaamheid. Het is leuk om kinderen duidelijk te maken wat er allemaal aan duurzaamheid in hun gebouw zit, in ons geval zonnepanelen, waterbesparende systemen en een wadi voor regenwaterinfiltratie op het plein. Daarnaast laat een Schooldag van de duurzaamheid zien dat duurzaamheid over nog veel meer dingen gaat dan water en energie, dankzij de Junior Global Goals.

Heidy Troostwijk

Leerkracht bovenbouw cbs De Grondtoon in Bunschoten