Ontdek samen met je kind wat duurzaamheid betekent

Op deze pagina vind je waardevolle informatie, tips, leuke spelletjes en een kant-en-klare spreekbeurt om zelf aan de slag te gaan. Verken hoe jij als ouder en kind kunt bijdragen aan een duurzamere wereld en maak samen een blijvend verschil.

Duurzaamheid in Kindertaal

Duurzaamheid betekent dat er blije mensen en dieren leven op een gezonde planeet, nu en in de toekomst. En dat er altijd genoeg is voor iedereen. Lees er meer over via onderstaande link en ook wat je zélf kunt doen! 

wateroverlast01

Aan de slag met kleine acties

Concreet aan de slag met kleine acties? Zo win je de wereld. Een klein beetje dan, maar alle beetjes helpen! Je kunt de acties op school doen of bijv. als huiswerk meegeven. Klik op onderstaande link en vind acties voor elke Junior Global Goal.

Win-de-Wereld_zonder logo 2021

Spreekbeurt

Op zoek naar een spreekbeurt over duurzaamheid en de Junior Global Goals? We helpen je graag op weg en hebben een spreekbeurt voor je gemaakt. je kunt hem naar eigen inzicht aanpassen. Klik op onderstaande link en ga snel van start.

Afbeelding spreekbeurt

Duurzame spelletjes

Spelen en leren gaan hand in hand met onze duurzame spelletjes! Het Welles-Nietes memory is hét duurzame spel voor kinderen om te leren over de Junior Global Goals en wat je zelf kunt bijdragen aan een duurzamere wereld.

Sdvdd-WellesNietes-DeAbacus2020-02_met fotograaf

Voorleesboek

Wij lieten het verhaal ‘Sem en Saar geven positieve energie’ schrijven voor de Dag van de Duurzaamheid. U ontvangt van ons bij uw bestelling een handleiding met tips om de JGGs te verbinden aan het voorleesverhaal.

Voorkant Voorleesboek 2019

Downloads: van ons voor jou

Wil je zelf een les maken over de Junior Global Goals? We bieden onze materialen aan om naar eigen inzicht een presentatie te maken; bijv. de JGG iconen, fonts, kleuren, posters en templates. Lekker makkelijk!

schijf-van-7