1. Deze opdracht kan je goed met z’n allen in de klas maken! Klik op deze link en vul op de Schooldakkaart de naam van je school in. Kijk welke kleur de stip heeft van jouw school.
  • Is de knop groen? Dan zie je hoeveel zonnepanelen er op het dak van jullie school liggen en wat de opbrengst daarvan is.
  • Heeft de knop een andere kleur? Klik dan op ‘Zie Dakscan’ en bekijk hoeveel zonnepanelen er op jullie schooldak liggen en/of hoeveel erop zouden passen. Klopt de informatie op de Schooldakkaart niet of kan je je school niet vinden? Mail ons dan even. Dan zorgen wij dat het bericht bij de Schooldakrevolutie komt.
  • Wil je meer leren over zonnepanelen? Kijk dan eens naar deze leuke video’s:
  1. Stap op de fiets en kijk in jouw buurt hoeveel laadpalen voor elektrische auto’s je ziet. Schrijf het aantal op. Doe dat ook voor zonnepanelen op daken.
  • Wist je dat er een kaart van de wereld bestaat waarop alle oplaadpunten voor elektrische voertuigen zijn te vinden? De kaart zal vast niet compleet zijn, maar voor Nederland is de kaart best mooi gevuld! Klik hier om de oplaadplekken bij jou in de buurt te checken
  • Het aantal zonnepanelen in Nederland is in 2020 flink toegenomen. Op meer dan 1 miljoen huizen in Nederland liggen zonnepanelen, dat is 1 op de 8. De eindstand in 2020 was ruim 8 gigawatt (bron: Centraal Bureau voor de Statistiek). Daarmee kunnen bijna 3 miljoen huishoudens een jaar lang van energie worden voorzien. In 2021 raakte ons electriciteitsnet meerdere keren overbelast; het net kon de hoeveelheid opgewekte groene stroom niet verwerken. Er is dus werk aan de winkel, want er wordt steeds meer groene stroom opgewekt!
  • Er liggen in Nederland niet alleen zonnepanelen op daken van gebouwen, we hebben ook zonneparken. En daar komen er ook steeds meer bij. Klik hier als je een overzicht wil zien van de zonneparken per provincie. De grootste zonneparken liggen in het noorden van ons land.
  • Hier vind je een kaartje waar je kunt zien hoe het aantal zonnepanelen vanaf 2010 is toegenomen in NL