Super handige presentatie over duurzaamheid!

Wat mooi dat je aan het onderzoeken bent of je een spreekbeurt over duurzaamheid kunt houden! Dat betekent dat je je betrokken voelt bij de toekomst van onze aarde en bij alles wat daarop gebeurt.

Wat is duurzaamheid eigenlijk?

Van ‘duurzaamheid’ wordt vaak gezegd dat het een moeilijk onderwerp is. Dat klopt ook wel. Het gaat namelijk over heel veel verschillende onderwerpen. Denk aan klimaatverandering, schone energie, arbeidsomstandigheden, recycling, verdeling van geld, voeding en mensenrechten.

De Junior Global Goals

Wij willen je graag helpen te begrijpen wat duurzaamheid betekent. Daarom hebben wij de Junior Global Goals en de Schijf van Zeven bedacht. Dat zijn zeven doelen die kunnen helpen om als gelukkige mensen en dieren op een leefbare aarde te wonen. Want dat is waar duurzaamheid over gaat. Zo eenvoudig kun je het al uitleggen!

Spreekbeurt of presentatie

We hebben een verhaal én een voorbeeldpresentatie voor je gemaakt. Hiermee kun jij een hele interessante en leuke spreekbeurt of presentatie voorbereiden over duurzaamheid en de Junior Global Goals. In je spreekbeurt kun je ook kleine acties verwerken, bijvoorbeeld in de vorm van een challenge voor de klas. Of je gaat er zelf thuis mee aan de slag. Klik op onderstaande link als je meer wilt weten. 

Sdvdd-SDR04
Bestellen van de handleiding en voorbeeldpresentatie is super eenvoudig! Je ontvangt direct na je aanmelding een downloadlink.

De Junior Global Goals vormen de opstap naar de ‘volwassen’ Global Goals, ookwel SDGs genoemd.