Op 17 juli 2023 is Geanne van Arkel, lid van onze onze Expert Raad, na een kort ziekbed onverwacht overleden. Op zaterdagochtend 22 juli hebben wij in een mooie dienst in de Ontmoetingskerk in Rhenen, haar leven gevierd. 

Met het overlijden van Geanne verliezen wij een bijzonder mens met een bewonderenswaardige hoeveelheid kennis over duurzaamheid, transitieprocessen en in het bijzonder biomimicry. Na een indrukwekkende carière bij Interface, waar zij als Hoofd Duurzame Ontwikkeling jarenlang de drijvende kracht is geweest achter de verduurzamingstransitie en wat in 2018 werd beloond met de titel ‘MVO Manager van het jaar’, werkte zij de afgelopen jaren als zelfstandig professional.

Als lid van de Expert Raad was zij er altijd voor ons. Met haar positieve insteek, onuitputtelijke energie en kennis, haar netwerk, tips voor samenwerkingen en de toegang tot het bijzondere Awarehouse bij Interface voor teambijeenkomsten.

Over Schooldag van de duurzaamheid zei Geanne: “De positieve impact op een doel mag niet ten koste gaan van een ander doel en ik denk dat het super belangrijk is om juist kinderen te leren breder te kijken, omdat ze dan de oplossingen zien die echt bijdragen aan een mooie betere wereld.”

Haar vergeten zal niet mogelijk zijn. Wij wensen haar man, familie en vrienden heel veel sterkte om dit grote verlies een plek te geven. 🌹

Namens het bestuur: Isabelle van Aarle, Reinier van den Berg, Karin Jansens, Alan Lentz.

Namens de Expert Raad: André Nijhof, Erik Verbeek, Hugo von Meijenfeldt, Janneke van Maasakkers, Lizzy Doorewaard, Reinier de nooij, Tanja van Nes en Roel van Raaij.

Namens het team: Berko Mulder, Linde Bron en Judy van der Lijke.

Jan Bom hoofdredacteur van het tijdschrift P+, schreef een In memoriam over Geanne. Klik hier om het artikel te lezen.

Geanne van Arkel in 'haar' Awarehouse bij Interface, tijdens een bijeenkomst op 22 februari 2022 van Schooldag van de duurzaamheid.