Klimaatverandering is een groot iets, maar we kunnen er samen iets tegen doen. Bijvoorbeeld door veel minder CO2 uit te stoten. Dat doen we door met z’n allen flink te besparen op energie- en gasgebruik. Dat zit hem niet alleen in het lager zetten van de verwarming, maar in heel veel meer.

We kunnen echt zelf een positieve bijdrage leveren!

De helft van de energie die we als mens gebruiken is nodig voor de spullen en diensten die we gebruiken. Spullen zoals laptops, mobiele telefoons, kleding, of speelgoed. Diensten zijn bijvoorbeeld een bezoekje aan pretpark of kapper. Daarnaast zit er veel energie in het verbouwen van ons voedsel, wat daarna met nog meer energie vervoerd, verpakt, verkocht, bewaard en bereid wordt. Ook reizen kost energie en inderdaad het verwarmen van huizen.

Om samen te werken tegen klimaatverandering, is het belangrijk dat wij weten wat we op ieder gebied kunnen doen om energie en gas te besparen. Tijdens een Schooldag van de duurzaamheid komen alle onderwerpen voorbij.

Zelf aan de slag met de Global Goals

Uitgelegd vanuit de Junior Global Goals, een vertaling van de 17 werelddoelen van de Verenigde Naties, gaan kinderen met ondernemers en organisaties uit hun omgeving aan de slag met thema’s als energiebesparing en schone natuur. Dit door middel van het repareren van spullen, het ruilen van kleding, het energieverbruik van hun school reduceren en mogelijkheden verkennen om duurzame energie op te wekken. Ook zijn er activiteiten rondom het oprapen en recyclen van afval, enzovoort.

Wil je als gemeente of basisschool kinderen een breed overzicht van oplossingen laten zien? Kijk hieronder voor een impressie van de activiteiten en doe mee!

Sdvddzh-Schaddeveld-Fotobureau-de-Kracht-van-Beeld-Jeroen-Gosse-5-905x1024
Schooldakrevolutie