Het lied ‘De Aarde is ons lief’ gaat komende maand in heel Nederland geoefend worden en op 28 mei om 9 uur ’s morgens samen gezongen. Veel verschillende media pikten er berichten over op of lieten het lied horen op de radio.

Zo berichtte het Algemeen Dagblad over zangeres Melanie Reindertsen, die vol enthousiasme meedeed aan het lied in de hoop dat het veel mensen zal raken. De Amersfoortse krant berichtte trots over componist Edwin Schimscheimer, Melanie Reindertsen (22) en celliste Fama Koning (15), alle drie uit provincie Utrecht.  

De Dordtenaar interviewde Christiaan Blom, de 12-jarige blokfluitist uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hij vertelt: “Het lied gaat over alle problemen die spelen in de wereld en hoe de generatie van nu het kan oplossen. Ik sta heel erg achter het liedje, want ik maak me veel zorgen over het klimaat. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen.”

Landelijke, regionale en lokale radiozenders draaiden het lied. Zoals 100% NL, RTL Nederland, Omroep Rotterdam, RTV Oost, en RTV Alblasserwaard. RTV Apeldoorn liet Tjitske Ypma over de Schooldag van de duurzaamheid aan het woord in een radio-uitzending en speelde de muziek af.

Diverse lokale huis-aan-huis bladen besteedden offline en online aandacht aan het lied. Het Zutphense Contact plaatste een artikel met daarin interviews met drummer Arie den Boer en de 14-jarige zanger Mannes Bakker, beiden uit Zutphen. “Muziek helpt je om in beweging te komen”, zegt Arie den Boer. “Duurzaamheid is heel belangrijk voor alles. Die boodschap brengen we met deze Muziek over”, zegt Mannes.

Rheden Nieuws nam een artikel mee met interviews met Merle (16) en Sarah (14) van der Lijke, de harpist en fluitist in het lied.  “Het mooiste van het project is dat we het samen hebben gemaakt. We moeten ook samen voor de aarde zorgen”, zegt Merle in de krant. “Het was een hele mooie ervaring. Ik hoop dat er veel mensen mee gaan doen”, zegt Sarah. Ook zagen we berichten op Duurzaam Veenendaal, Groot Sneek en Utrecht4GlobalGoals.

De Krant van de Aarde plaatste ook een groot artikel en burgemeester Carol van Eert van gemeente Rheden sprak net zoals prinses Irene een videoboodschap in met de oproep mee te doen.

Op social media werden diverse berichten gedeeld. Zo deelden astronaut André Kuipers en weerman Reinier van den Berg het bericht over het lied.