Een leuke duurzame middag waar de leerlingen ook echt iets van leren

“Als school vinden wij het thema duurzaamheid heel belangrijk. Dus toen wij het mailtje kregen over Schooldag van de duurzaamheid leek dit ons gelijk leuk. We zijn er toen ook vrij snel mee aan de slag gegaan”, vertelt Gonneke Hak, leerkracht groep 5/6 bij sbo De Kameleon in Papendrecht.

“Mijn collega Monique Weijers geeft ook les aan een groep 5/6. We hebben beiden de leerlingen de keuze gegeven uit twee activiteiten, T-shirts maken of met afval aan de slag gaan.

De meeste kinderen hadden zelf een shirt meegenomen, dit was erg leuk om te zien. Er waren er een paar die geen shirtje hadden, maar we hebben dit op een creatieve manier opgelost. Van een meegebracht gordijn hebben deze leerlingen een duurzame slinger gemaakt. Super leuk!”

Monique vult aan: “Ze hebben de Junior Gobal Goals opgenomen in het maken van de T-shirts. Veel van de kinderen kozen voor Gezond&Happy om op het T-shirt te schilderen.

Bij de les over afval hebben we gekeken op welke wijze we het afval in de school kunnen verminderen. Leuk om te zien tot welke creatieve oplossingen de kinderen kwamen: neem je gekregen Dopper mee i.p.v. een drinkpakje en doe je lunch/ pauzehapje in een trommeltje. Het programma sloot goed aan bij ons onderwijs en onze school.”

Auteurs: Tes de Roij van Zuijdewijn en Tjitske Ypma

12 maart 2021