Een mooie start van de projectweek ‘beleven van onze planeet’

“De Schooldag van de duurzaamheid is een ontzettend leuk concept”, vindt Aukje Schamp, leerkracht bij ikc Het Sterrenbos in Huissen. De school deed in november mee aan de Lingewaardse Schooldag van de duurzaamheid. Die werd voor de eerste maal georganiseerd op initiatief van wethouder Aart Slob en projectmedewerker duurzaamheid Shahrzad Vos.

“Wij hebben het programma gebruikt als start van een van onze projectweken, die we een aantal keer per jaar hebben. Deze keer was het thema: ‘beleven van onze planeet’. Tijdens zo’n projectweek doen we verschillende activiteiten die op het thema aansluiten en het programma van de Schooldag van de duurzaamheid sloot hier perfect op aan. Het is super goed ontvangen door zowel de kinderen als de leraren.

De uitleg door de stichting voorafgaand aan het programma was duidelijk en uitgebreid. We waren daardoor weinig tijd aan de voorbereiding kwijt. Na het bekijken van de instructievideo’s met Sem&Saar is al vrij helder wat de bedoeling is van een activiteit. Dat maakt het makkelijk voor ons als leerkrachten.

We besteden op school al best wat aandacht aan duurzaamheid. Het is mooi om te ervaren dat leerlingen zich al goed realiseren waar het over gaat. Een van de kinderen vroeg bijvoorbeeld of het wel echt nodig was om prints te maken voor een van de opdrachten vanwege het milieu.

Natuurlijk hebben we ook gesproken over de zeven Junior Global Goals. Ik denk dat dit een duidelijk beeld geeft van de omvangrijke 17 Werelddoelen van de VN. De Junior Global Goals zijn voor de leerlingen heel goed te begrijpen. Wij zijn erg tevreden en enthousiast over de Schooldag van de duurzaamheid.”

Auteurs: Tes de Roij van Zuijdewijn en Tjitske Ypma

19 februari 2021