Schooldag van de duurzaamheid helpt duurzame schoolbeleid te begrijpen

Basisschool de Holtbanck heeft drie keer meegedaan met de Schooldag. Henk van de Kaa, directeur van de school: “Onze reden om mee te doen aan Schooldag van de duurzaamheid is, dat we onze leerlingen graag laten zien wat een gezonde en duurzame leefstijl inhoudt. Door deze dag realiseren ze zich dat de kleine dingen ook al een hele hoop kunnen helpen.

Zo hebben we de edities gebruikt om ons duurzame schoolbeleid nog even extra te benadrukken. Leerlingen krijgen zo meer besef van de achtergrond van ons beleid. We hebben bijvoorbeeld zonnepanelen. Op de Schooldag van de duurzaamheid hebben we gekeken naar hoeveel energie deze daadwerkelijk opbrengen en hoe dit allemaal werkt. Hier hebben de kinderen de rest van het schooljaar ook iets aan. Daarnaast is er ook goed gekeken naar het scheiden van afval, dit deden we al, maar na de dag is dit nog even extra verscherpt.

Elk jaar doen wij mee aan Schoon Belonen. Dit is super leuk voor de kinderen en natuurlijk heel fijn voor de omgeving. Na de Schooldag hebben we hier ook even extra aandacht aan besteed. Het is mooi om te zien dat de kinderen zich realiseren hoe belangrijk het is om goed voor de aarde te zorgen.

Tot slot gebruiken we tegenwoordig ook de Junior Global Goals in onze Wereldoriëntatielessen. Deze komen dan goed tot hun recht.”

Auteurs: Tes de Roij van Zuijdewijn en Tjitske Ypma

14 januari 2021