Schooldag van de duurzaamheid zet onze kinderen op speelse manier aan het denken

“Focussen op duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij dit jaar voor de 2e keer deelgenomen aan het programma Schooldag van de duurzaamheid”, vertelt Maike Kempen van kinderopvang Keet in de Kerk. 

“Wij zelf als BSO doen al super veel aan duurzaamheid. We hebben een volledig groen schoolplein zonder tegels en scheiden afval”, aldus Maike. “Duurzaamheid is een heel breed begrip, maar dit kan je kinderen op hele jonge leeftijd al uitleggen. Wij doen dit op onze BSO op een speelse manier. We zijn dan ook erg enthousiast over Schooldag van de duurzaamheid. Het sluit goed aan en je kan er uiteindelijk ook nog een beetje een eigen draai aan geven.

Het is leuk om te zien hoe de kinderen na afloop van de activiteiten gesprekjes met elkaar voeren. Ze zijn dus aan het denken gezet. We zullen natuurlijk nog even moeten kijken wat hier in de toekomst daadwerkelijk van blijft hangen. Wel bekend is het Welles-Nietes memorie spel. Deze is zeker blijven hangen bij de kids. Ze wisten dit namelijk het jaar erna nog na te vertellen.

Wij zijn zelf een BSO en geen school. We hebben dan ook minder tijd om het programma uit te voeren. We hebben dit dus met wat kleine aanpassingen gedaan. We zouden het super leuk vinden als er misschien in de toekomst een versie speciaal gericht op buitenschoolse opvang is.

Als we het hebben over communicatie, moet ik zeggen dat we hier zeker tevreden over zijn. De organisatie was altijd vriendelijk, behulpzaam en stuurde zeer uitgebreide mails. Volgend jaar doen wij weer mee!”

Auteurs: Tes de Roij van Zuijdewijn en Tjitske Ypma

18 december 2020