Van 23 t/m 30 okt. 2020 vond de 3e editie van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid plaats. Dit jaar heel anders uitgevoerd vanwege de beperkende Corona-maatregelen. De leerkrachten hebben het programma zelf uitgevoerd en vonden dat geen enkel probleem. Volgens een leerling was het “de leukste week van het hele jaar”!

De leerlingen zijn enthousiast bezig geweest met kunstwerken maken van afval, het spotten van vogels op het schoolplein, water zuiveren, windmolens bouwen, onderzoeken hoe groen schoolpleinen zijn, T-shirts prachtig betekenen en er is gerekend aan zonnepanelen op schooldaken.

Er zijn meerdere krantenartikelen verschenen, waaronder op de voorkant van Noord-Hollands Dagblad en Regio, het dagblad voor West-Friesland. De 3e editie eindigt met een jurering en prijsuitreiking van de Schoolplein Safari Challenge. De winnaar werd 15 december uitgeroepen: De Flierefluiter uit Haag!