Sommige van de activiteiten die we op 2 november op de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid hebben gedaan zijn ook heel leuk voor thuis. Deze bijvoorbeeld:

Knutselen: Koken voor Vogels

Met speciale knutselpindakaas en zaden knutsel je een gezonde en lekkere voedselplank voor de vogels in je tuin. De speciale knutselpindakaas is te koop bij de Discus dierenspeciaalzaken.

Bekijk hier de instructie en voorbeelden.

Zonne-energie: de Schooldakrevolutie

In Hoorn kwam de Schooldakrevolutie langs op een aantal deelnemende basisscholen. De kinderen leerden alles over schone energie en zonnepanelen in het bijzonder. Wil je weten of jouw dak thuis ook geschikt is voor zonnepanelen? Kijk dan op de website van Duurzaam Bouwloket of check de Zonatlas.

Doorzie Doorzichtig Waterdicht bij MAK Blokweer in Hoorn

Vier scholen in Hoorn zijn op excursie geweest naar MAK Blokweer voor de tentoonstelling Doorzie Doorzichtig Waterdicht. Wist je dat je planten het beste water kunt geven met echt regenwater in plaats van water uit de kraan te gebruiken? Dit vinden de plantjes veel lekkerder! En je bespaart ook meteen drinkwater.

Insectenhotel maken

Op sommige scholen hebben de leerlingen zelf een insectenhotel gemaakt. Vond je het zo leuk dat je er ook een aan je buurmeisje of oom wil geven? Kijk dan op de website van Natuurmonumenten hoe je er een maakt!