Sommige van de activiteiten die we op de Rhedense Schooldag van de duurzaamheid hebben gedaan zijn ook heel leuk voor thuis. Deze bijvoorbeeld:

Knutselen: Koken voor Vogels

Met speciale knutselpindakaas en zaden knutsel je een gezonde en lekkere voedselplank voor de vogels in je tuin. De speciale knutselpindakaas is te koop bij dierenspeciaalzaak Discus Tropica in Dieren maar ook bij tuincentra en dierenspeciaalzaken in Hoorn.

Bekijk hier de instructie en voorbeelden.

Koken: Oud brood is lekker

Gooi oud brood niet weg! Bakker Tom van Otterloo bakte op de Rhedense Schooldag van de duurzaamheid crostini’s met de kinderen. Ze maakten ook deze leuke folder met meer tips wat je met oud brood kunt doen.

Bekijk hier de folder.

Afval scheiden: Waardevol afval

Een aantal klassen ging op de Rhedense Schooldag van de duurzaamheid op bezoek bij een afvalauto van Suez en bekeek samen met hen: welk afval hoort waar? Twijfel je thuis in welke afvalbak iets hoort? Check dan de afvalscheidingswijzer van MilieuCentraal.

Zonne-energie: Saldo 0

Op twee Rhedense scholen kwam installateur Copernico langs om samen met de kinderen op onderzoek uit te gaan of hun schooldak geschikt is voor zonnepanelen. Wil je weten of jouw dak thuis ook geschikt is voor zonnepanelen? Check dan de Zonatlas.