27 oktober 2017: Rhedense Schooldag van de duurzaamheid

Op 27 oktober 2017 hebben bijna 700 leerlingen op tien basisscholen in gemeente Rheden meegedaan aan de Schooldag van de duurzaamheid. Zij gingen aan de slag met allerlei leuke doe-activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

De leerlingen hebben geproefd van biologische producten, speelden een bio-quiz met mensen van natuurwinkels De Tommelbos en Simply Delicious, installateur Copernico ging met de leerlingen op zonnedakinspectie, het Repair Cafe Dieren kwam kapotte kleding herstellen en er was nog ontzettend veel meer te doen!

Alle ondernemers en organisaties die betrokken waren bij de Rhedense Schooldag van de duurzaamheid vindt u hier.

Lees hier het verslag van de gemeente.

Foto’s vindt u hier.

Wilt u volgend jaar ook graag meedoen? Stuur dan een email naar rheden@sdvdd.nl.

De Gekleurde Kinderwens en de Schoolbank van de duurzaamheid

Op de Rhedense Schooldag van de duurzaamheid hebben alle kinderen meegedaan aan de wedstrijd “Gekleurde Kinderwens”. Elk kind heeft zijn of haar duurzame wens of droom opgeschreven en een jury heeft de mooiste uitgekozen. Anke van Gemert uit groep 8 van de Roncallischool won de wedstrijd. Haar wens was: “Afval scheiden en recyclen doen we al, maar het zou leuk zijn als er meer bankjes en spullen te vinden zijn die zijn gerecycled.” Gemeente Rheden gaat haar wens daadwerkelijk vervullen! Een verslag van de wedstrijd en de jurering vindt u hier.

In de periode 15 december 2017 tot 15 januari 2018 hangen 650 kinderwensen tentoongesteld bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Rheden. Toegang gratis.

Afvalverwerkingsbedrijf SUEZ Nederland, landelijke partner van Schooldag van de duurzaamheid op de Kinder Global Goal “Alles Rond”, stelde voor deze wedstrijd in Rheden een fantastische prijs ter beschikking: de Schoolbank van de duurzaamheid, gemaakt uit gerecycled plastic.

De jury bestond uit:

– Nicole Olland, wethouder duurzaamheid gemeente Rheden

– Annie de Loijer, Marketing directeur SUEZ Nederland

– Reinier van den Berg, klimaatspecialist

– Celine Hahne, middelbare scholier en ambassadeur voor World Vision