gezond-en-happy-2

Gezond&Happy

Gezond&Happy staat voor een fijn en gezond leven. Nu en in de toekomst. Overal op aarde. Het betekent geen armoede, genoeg te eten voor iedereen, schoon drinkwater en naar een wc kunnen. En ook dat je naar een dokter kan als je ziek bent en dat alle kinderen naar school gaan. Iedereen kan zich veilig voelen, we zijn allemaal gelijk.

Beter Benutten

Beter Benutten betekent dat we willen leven in een wereld zonder afval en verspilling. We gaan verstandig om met alles wat we uit de grond halen (bijv. mijnbouw, olie, gas en kolen) en zijn zuinig op onze grondstoffen. We proberen om niks weg te hoeven gooien.

beter-benutten-logo
schone-energie

Schone Energie

Schone Energie houdt in dat alle fossiele brandstoffen worden vervangen door vormen van energie die oneindig beschikbaar zijn zoals zonne- en windenergie. Bij het gebruik van deze energiebronnen komen geen stoffen vrij waardoor het steeds warmer wordt op aarde.

Schone Natuur

Schone Natuur betekent dat we proberen om geen giftige stoffen in de lucht, het water of de grond terecht te laten komen. Dat kan door geen gevaarlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken en zo weinig mogelijk kunstmest. Ook de uitstoot van broeikasgassen houden we zo klein mogelijk.

schone-natuur
gezonde-bron

Gezonde Bron

De aarde is onze bron en daarom is het belangrijk om haar gezond te houden. Bomen en planten zijn nodig om regen in de grond op te nemen. Planten en dieren hebben tijd nodig om te groeien, voordat ze lekker smaken. Gezond houden kan door ecosystemen voldoende tijd te geven om te herstellen.

Alles Rond

Alles Rond betekent dat producten die we maken door de natuur afgebroken kunnen worden of dat we alle onderdelen van het product opnieuw kunnen gebruiken. Van afval kunnen nieuwe grondstoffen worden gemaakt. Daarom is het belangrijk om afvalstromen zo goed mogelijk te scheiden.

alles-rond
goed met geld

Goed Met Geld

Voor niemand is het fijn om arm te zijn en honger te lijden. En iedereen wil kleding, schoenen en medicijnen kunnen kopen en naar een arts kunnen als hij ziek is. Goed met Geld staat voor begrijpen wat de waarde is van geld en wat je daar allemaal mee kunt doen.

Global Goal-overstijgend

Sommige workshops die we ontwikkeld hebben zijn niet op te hangen aan één specifieke Kinder Global Goal, omdat ze alle zeven Kinder Global Goals raken. In deze workshops leren de kinderen over de volle breedte van de Global Goals.

Sdvdd_iconen cirkel_zonder bg