Bedrijven en organisaties: dragers van een Sdvdd

Op een Schooldag van de duurzaamheid kunnen bedrijven en organisaties op eenvoudige wijze hun maatschappelijke betrokkenheid invullen en zichtbaar maken.

  • Sdvdd heeft de 17 SDGs naar zeven Kinder Global Goals (KGGs) vertaald, zodat kinderen de complexiteit van duurzaamheid ook kunnen begrijpen. Voor elke Kinder Global Goal zoeken wij een Founding en een NGO Partner.
  • Afvalspecialist SUEZ is bijvoorbeeld Founding Partner op de Kinder Global Goal ‘Alles Rond’, PLUS Retail omarmt KGG ‘Gezond&Happy’ en Stichting Schooldakrevolutie is NGO Partner van KGG ‘Schone Energie’.
  • Voor de Nationale Sdvdd worden met Founding en NGO Partners voor elke KGG centrale doe-activiteiten ontwikkeld. Daaraan wordt – waar mogelijk – bestaand lesmateriaal gekoppeld, zodat er niet nóg meer lesmateriaal wordt gecreëerd voor scholen.
  • Naast Founding en NGO Partners zoeken we Regio Partners en Vrienden van, die ons helpen de organisatie van een Nationale Schooldag van de duurzaamheid mogelijk te maken.
  • Voor het lokale bedrijfsleven biedt Sdvdd mogelijkheden om bij lokale Sdvdd’s te participeren via een doe-activiteit of door het beschikbaar stellen van mensen, middelen en media. Ook het lokale bedrijfsleven komt zo in aanraking met de SDGs.

Mogelijkheden voor samenwerking

Samen sterker

Wordt u er blij van om samen met ons alle kinderen in het Primair Onderwijs spelenderwijs te leren over duurzaamheid, de Global Goals in het bijzonder, en zo met elkaar dit gedachtegoed als vanzelfsprekend aan een generatie mee te geven? Vult u dan het formulier in en wij nemen contact met u op voor een afspraak.