2 november 2018: Hoornse Schooldag van de duurzaamheid

Op 2 november 2018 gaan de leerlingen uit groep 5 t/m 8 van vijf basisscholen deelnemen aan de eerste Hoornse Schooldag van de duurzaamheid! Deze dag wordt mogelijk gemaakt door gemeente Hoorn met ondersteuning van MAK Blokweer en de organisatie van Schooldag van de duurzaamheid. Op deze Schooldag gaan de leerlingen spelenderwijs aan de slag met allerlei leuke doe-activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

De basisscholen die meedoen aan deze dag, vindt u hier.

Het programma op 2 november

Aan het programma van 2 november wordt momenteel gewerkt. We lichten hier vast een tipje van de sluier op. Alle kinderen gaan op de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid meedoen aan de wedstrijd “Gekleurde Kinderwens”. Elk kind kan zijn of haar duurzame wens of droom opschrijven en een jury gaat de mooiste (haalbare) wens uitkiezen.

 

De jury bestaat onder andere uit:

  • Medewerker van MAK Blokweer
  • Medewerker van Puur Hoorn, het duurzaamheidsprogramma van de gemeente

 

5 oktober 2018: Kick-off Schooldag van de duurzaamheid

Op vrijdag 5 oktober vindt de kick-off van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid plaats. Op deze dag is iedere leerling van een basisschool in Hoorn onder begeleiding welkom bij MAK Blokweer.

Tijdens de kick-off zal er een mobiel planetarium aanwezig zijn. In dit planetarium kunnen kinderen een indrukwekkende reis maken door het heelal, onder begeleiding van de bekende weerman Reinier van den Berg.